Skip links

8x Hotspots in Lissabon

Je hebt er alles! Een prachtige stad, supergoed eten & een fantastisch strand. In dit artikel nemen wij jullie mee naar de 5 leukste hotspots in Lissabon. Dit is echt een aanrader om toe te voegen aan jouw stedentrip lijstje. Waarom? Dat lees je in dit artikel!

hotspots in Lissabon

1. Restaurant Bairro do Avillez

In dit restaurant kun je echt ontzettend veel verschillende en bijzondere gerechten eten. Wij aten onder andere een olijf die in je mond explodeerde, haha! Een hele aparte ervaring, maar heel erg leuk om een keer te proberen!

Locatie: R. Nova da Trindade 18, 1200-303 Lisboa, Portugal

2. Restaurant The Decadente

Wij hebben hier meer dan 1 keer gegeten, want het eten hier is zooooo goed! Daarnaast is de wandeling naar het restaurant ook echt prachtig. Je kunt namelijk met de oude tram naar boven waar het uitzicht over de stad fantastisch is. Als we jullie 1 aanrader mee mogen geven is het de ‘RISOTA’.

Locatie: R. de São Pedro de Alcântara 81, 1250-238 Lisboa, Portugal

3. Waar eet je de lekkerste Pastéis de Nata?

Wij hadden het geluk dat naast ons hostel een heerlijk restaurantje zat waar ze goed te betalen waren en je heerlijk in het zonnetje buiten kon zitten: Fábrica da Nata. Wil je echt de originele Pastéis de Nata eten? Dan moet je naar Pastéis de Belém. Zij bezitten het geheime recept van de perfecte Pastéis de Nata. Er staat wel vaak een lange rij, maar dat is dan ook niet voor niets! Om hierheen te komen namen wij een Uber, maar vanaf Belem kun je ook een elektrische step huren! Ontzettend leuk om te doen en terug te crossen naar de stad!

Locatie: R. de Belém 84 92, 1300-085 Lisboa, Portugal

hotspots in Lissabon

4. Een dagje naar het strand in Cascais

Gezien wij wat langer in Lissabon verbleven wilde we ook een dagje naar het strand. We hebben lang getwijfeld, maar uiteindelijk gekozen voor Cascais. Je kunt hier namelijk heel makkelijk heen met de trein vanaf de binnenstad. Vanaf station Santos is het 46 minuten naar Cascais en vanaf daar is het echt maar een paar minuten lopen naar het strand! Ideaal om lekker af te koelen!

Locatie: Largo da Praia da Rainha 121, 2750-642 Cascais, Portugal

5. Restaurant Atalho Real

Je verwacht het niet meteen, maar je kunt bij dit restaurant in een prachtige tuin eten met uitzicht over de stad. Ik zou wel even reserveren, want het zit vaak bomvol! Je kunt er verschillende dingen eten, maar ze staan bekend om hun vlees zoals de ‘Wagyu burger’. Al vinden wij dat ze ook een heerlijke vega burger hebben, voor de vega’s onder ons.

Locatie: Calçada da Patriarcal 40, 1250-182 Lisboa, Portugal

6. LX Factory

Welkom bij een mini dorpje vlakbij het centrum van Lissabon: LX Factory. Food, music & shoppen. Het is net een klein Brooklyn van Lissabon. Echt een mega aanrader! Art artiesten verkopen hier kunst, maar er is ook genoeg home decor te vinden op deze markt. Als je hier rondloopt krijg je een heerlijk vakantiegevoel. Overal waar je loopt is live muziek terwijl je heerlijke geuren van het eten ruikt! Superleuk om een middagje naartoe te gaan.

Locatie: R. Rodrigues de Faria 103, 1300-501 Lisboa, Portugal

hotspots in Lissabon

7. Park Bar

Zin in een cocktail met wederom een prachtig uitzicht? Dan moet je hier zijn. In eerste instantie denk je misschien waar zit deze bar in hemelsnaam? Je moet namelijk een parkeergarage door om er te komen! Je kunt hier heerlijk dansjes doen, hapjes eten en genieten van het uitzicht. Wij zijn na onze eerste keer nog een keer teruggekomen, want dit wil je gewoon elke avond overdoen!

Locatie: Calçada do Combro 58, Bairro Alto, Lisboa, Portugal

8. Restaurant Maruto Bar & Bistro

Heerlijke Portugese broodjes, daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Het is een klein restaurantje aan de waterkant van de stad. Het is ook direct echt een goede budget tip, want het is heel goed te betalen! Voor een avond eten ben je ongeveer maar €15 per persoon kwijt.

Locatie: R. Cais de Santarém 30, 1100-603 Lisboa, Portugal

Hotspots in Lissabon

Ben jij enthousiast geworden over 1 van deze Hotspots in Lissabon? Laat het ons dan vooral weten in de comments! Heb je een vraag of wil je meer tips? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment