Skip links

Bijzonder overnachten in een kerk

Zoek jij echt een bijzondere locatie om te overnachten? Kijk dan niet verder! Wij mochten overnachten in één van de kerken van Heilige Nachten, en wat voor één! Wij verbleven twee nachten in de Maria Boodschapkerk. Deze kerk staat in Goirle, dichtbij Tilburg. Hierdoor is een citytrip naar Tilburg of een bezoek aan Beekse Bergen goed te combineren.

Bijzonder overnachten in Tilburg
Slapen in een kerk

Bij aankomst werden we erg fijn ontvangen door de oprichters van Heilige Nachten. Na een korte rondleiding door de kerk konden we ons installeren in de mega kerk. Het is net een sprookje als je voor het eerst binnenkomt. Je slaapt namelijk in een doorzichtige tent. Hiervan zijn er twee geïnstalleerd op het altaar. Onderweg naar je tent loop je langs prachtige glas in lood ramen, hoe gaaf is dat? Er staat ook een heerlijke fles wijn voor je klaar op het balkon, wel zo fijn voor de nachtrust (lees: het is best een beetje spannend)!

De kerk is goed afsluitbaar, dus je hoeft zeker niet bang te zijn dat er onverwachts mensen opeens binnen wandelen! Wij hadden de eerste nacht wat onweer, waardoor het net leek alsof we midden in een film zaten! Heel erg gaaf in zo’n gigantische ruimte.

Airbnb in kerk
Maria Boodschapkerk

Doordat je tent doorzichtig is verwacht je dat het al vroeg licht wordt (in de zomer teminste), maar dit valt reuze mee! De kerk is zo groot dat het hoe dan ook redelijk donker blijft. Hierdoor kan je nog lekker uitslapen. Vervolgens kan je een kopje koffie of thee zetten en lekker chillen op het balkon. Hier staan twee relaxte stoelen met mooi uitzicht over de hele kerk.

Slapen in een kerk
Bijzonder overnachten
Heilige Nachten

Ontbijt

Wij hebben via onze boeking heerlijk ontbeten bij Koffiebakkers. Dit zit op ongeveer 10 minuten lopen vanaf de kerk. Voor €12,50 krijg je alles erop en eraan. Ideaal als je de rest van de dag er nog op uitgaat!

Ontbijt Koffiebakkers
Goirle

Let op: Voor deze specifieke locatie is geen stromend water beschikbaar, dus douchen gaat wat lastig worden. Ze hebben wel gezorgd voor genoeg alternatieven, waardoor je jezelf nog prima kunt wassen!

Ook een nachtje slapen in een kerk? Neem dan gerust een kijkje op de website van Heilige Nachten. Heb je een vraag of wil je meer tips? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment