Skip links

Onze top 5 in Tilburg

Tijdens ons verblijf in de kerk in Goirle bezochten wij ook Tilburg. Wij hadden totaal geen verwachtingen van de stad, maar wilden graag een aantal plekjes bezoeken. In dit artikel delen wij onze top 5 in Tilburg.

1. Buutvrij

Ontbijten voor gevorderden. Wauw, wat is dit genieten keer 10. Bij Buutvrij kun je terecht voor ontbijt & lunch. Het eten ziet er verrukkelijk uit en het zit midden in het centrum. Perfect om je dag in Tilburg te beginnen als je het ons vraagt!

Locatie: Stationsstraat 49, 5038EC Tilburg

Buutvrij
Tilburg

2. Bargús

Normaal gesproken een prachtige bar waar je gezellig een drankje kan doen, althans dat weten we bijna zeker. Helaas konden we dit niet meemaken, maar tijdens de Corona crisis hebben ze een heerlijk terras met snacks & drankjes. Het ziet er super tropisch uit. Eigenlijk had ik niet eens meer het gevoel dat ik in Nederland zat, maar op een heerlijk tropisch paradijs. Het terras is vanaf 16:00 open, erg leuk om je namiddag of avond te besteden! Petje af voor de leuke eigenaren die hiermee op de proppen zijn gekomen tijdens een crisis!

Locatie: Heuvelstraat 139a, 5038 AD Tilburg

Bargus Tilburg Terras

3. Pig & Rye

Normaal gesproken maken wij niet vaak de keuze om bij een vleesrestaurant aan te schuiven. Alleen dit zag er zo goed uit en we hadden ook te veel veelbelovende verhalen gelezen. Wat ons betreft is daar ook zeker niks van gelogen! Dit broodje was zo lekker dat wij het in mum van tijd naar binnen geschoven hebben. Ze staan ook bekend om hun burgers die om de zoveel tijd wisselen. Daarnaast hebben ze ook eigen frisdrank. Wij kozen voor een eigen gemaakte ginger ale, yummy!

Locatie: Nieuwlandstraat 28, 5038 SN Tilburg

Pig & Rye Restaurant Tilburg

4. Lunchcafé Nieuwland

Een heerlijk terras, maar ook binnen is dit plekje prachtig! Je kunt hier, zoals de naam het al zegt, terecht voor lunch, maar ook voor een heerlijke ijskoffie of huisgemaakte icetea (aanrader!!). Het terras kijkt uit op een heel leuk pleintje en geeft je echt dat stadse gevoel. De perfecte plek om van de zon te genieten.

Locatie: Nieuwlandstraat 66, 5038 SP Tilburg

Lunchcafé nieuwland 
zelfgemaakte icetea

5. Koffiebar Locals

Eventjes de benen laten rusten na een middag lopen? Dan kan je een koffietje bij koffiebar locals zeker niet overslaan. Ze hebben daarnaast ook echt een ’to die for’ lekkere Oreo Cheesecake. En daar maak je ons natuurlijk heel gelukkig mee. Het zit tegenover Bargús en is gemakkelijk bereikbaar!

Locatie: Heuvelstraat 128, 5038 AH Tilburg

Koffiebar Locals Tilburg

Ben jij enthousiast geworden van onze top 5 in Tilburg? Laat het ons dan vooral weten in de comments! Heb je een vraag of wil je meer tips? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment