Skip links

5x to go in Haarlem

Je kent het wel: je bent net lekker de stad aan het verkennen maar je hebt toch ook wel een beetje trek. Het kan dan toch wat tijd innemen als je bij een restaurant gaat zitten, dus je wilt het liefst iets voor to go. In deze blog nemen we jullie mee naar onze top 5 to go in Haarlem.

1. Haarlemsche Vlaamse

Om maar gelijk te beginnen met de favoriete to go snack: friet! (of patat, het is maar net wat je fijner vindt, haha!) Dit kleine zaakje vind je in het midden van de stad, vlakbij de Grote Markt. Ze verkopen heerlijke verse friet in een puntzak. Een kleine friet is vaak al genoeg, al hoor je ons niet klagen over een middelgrote! Je kan kiezen uit heel veel soorten sausjes, dus probeer gerust wat nieuws. Onze favoriet is de sambal+mayo. De sambal is niet al te pittig, dus ook goed te doen als je niet zo’n liefhebber bent van pittig eten!

Locatie: Spekstraat 3, 2021 HM Haarlem, Nederland

2. Bakker OSCAR

Heb jij wel eens een echt zelfgemaakte croissant gegeten? Nee ik bedoel niet die je koopt bij de supermarkt of de grote bakkersketens, maar 1 die minstens een dag van te voren al wordt bereid. Nou zulke kun je dus kopen bij boulangerie OSCAR. Ze maken en bakken alles zelf en zijn hiervoor al vroeg in de nacht mee bezig. Zodra je een van hun croissants hebt geprobeerd wil je nooit meer een andere!

Locatie: Grote Houtstraat 156, 2011 SW Haarlem, Nederland

3. Mica Coffee Bar

Voor een heerlijke bak koffie moet je hier zijn! Daarnaast zijn de taartjes hier ook heerlijk. Dit heerlijke koffietentje zit op een mooie en rustige plek waardoor je hier echt even lekker bij kan komen van alle drukte in de stad. Daarnaast is het tentje ook fantastisch ingericht!

Locatie: Kleine Houtstraat 103, 2011 DK Haarlem, Nederland

4. IJssalon Garrone

Elke stad heeft wel een ijssalon die simpelweg gewoon de beste is. Nou in Haarlem is dat dus IJssalon Garrone. Deze ijssalon bestaat al sinds 1949 en ligt op kruipafstand van OSCAR. Ze hebben ontzettend veel verschillende soorten ijs, de een nog lekkerder dan de ander! Ben jij net zoals ons ook zo’n ijs liefhebber? Dan kan je deze salon echt niet overslaan. Neem wel contant geld mee, want de kans is groot dat je hier niet kunt pinnen.

Locatie: Grote Houtstraat 179, 2011 SM Haarlem, Nederland

5. Milano Pizza

Voor een to go lijstje kan natuurlijk een pizza niet ontbreken, en wat voor een! Hou jij ook zoveel van dunne bodems? Dan moet je hier echt een pizza afhalen. Bij afhaal zijn de medium pizza’s maar €6,50, ongeacht welke pizza je neemt! De twee soorten die wij het lekkerst vinden zijn: pizza o’ sole mio en pizza milano. Ze zijn net even wat anders belegd dan je normaal op je pizza krijgt, maar daardoor nog lekkerder! Zodra je weer richting het station loopt, kom je langs een parkje. Hier kan je heerlijk je pizza opeten!

Locatie: Kennemerstraat 32, 2021 ED Haarlem, Nederland

Helemaal trek gekregen door deze post? Heb je een vraag of wil je meer tips over Haarlem? Reiswijven heeft een ontzettend leuk artikel geschreven met 9 tips voor jouw stedentrip in Haarlem.

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment