Skip links

Rondreis Thailand: 3 weken

Wil jij rondreizen in Thailand voor 3 weken? Wij helpen je een handje! In Thailand heb je enorm veel keuze. In deze blog geven we je de route die wij zelf hebben afgelegd met nog wat bonus opties. Zo kan je uiteindelijk zelf jouw favoriete rondreis door Thailand samenstellen.

rondreis thailand 3 weken
3 weken thailand

Rondreis in Thailand in 3 tot 5 weken

Ben jij van plan om drie tot vier weken door Thailand te reizen? Dan is het belangrijk om te weten dat Thailand onwijs groot is en heel veel te bieden heeft. Zowel toeristische plekken, als minder bekende plekken kun je hier vinden! Onze route in Thailand begon in Bangkok, dit is de plek waar iedereen aankomt en vanuit hier kun je gemakkelijk andere delen van Thailand ontdekken.

rondreis thailand

Bangkok – 2 tot 3 nachten

Bangkok is de hoofdstad van Thailand. Ben je een backpacker? Dan is het onwijs leuk om je reis hier te beginnen en kennis te maken met andere backpackers, maar ook als je niet aan het backpacken bent is Bangkok het bezoeken waard. Er is onwijs veel te doen. Wij zouden het dan ook aanraden om 2 á 3 nachten in Bangkok te verblijven.

Lees hier alles voor je bezoek aan Bangkok!

bangkok thailand
Bangkok chinatown

Krabi – 3 tot 4 nachten

Vanuit Bangkok is het makkelijk om naar het zuiden of noorden van Thailand te reizen. Je kan dit doen door middel van een bus van 11 uur of naar deze stad te vliegen in 1,5 uur. Je kunt gemakkelijk jouw reis boeken met de website 12Go.Asia. Via deze website kun je vluchten, bustickets en boottickets naar verschillende eilanden boeken. Sla deze link dus op als je gaat reizen door Thailand! Eenmaal aangekomen in Krabi zouden wij je aanraden om hier minimaal 3 nachten te verblijven. Hoogtepunten van Krabi zijn onder andere het prachtige Railay Beach en nog veel meer andere stranden. Ben je niet van plan om een tussenstop te maken op Koh Phi Phi? Dan kun je zelfs besluiten om vanaf Krabi een boot tour te nemen naar het prachtige Koh Phi Phi. Deze boek je hier!

krabi stranden
krabi rondreis

Koh Phi Phi – 3 nachten

Koh Phi Phi staat bekend als een van de party eilanden in Thailand. Daar zijn er verder op in deze blog nog meer van te vinden. Je hebt echter op Koh Phi Phi ook een aantal delen die ver van het party gedeelte afliggen. Koh Phi Phi is heel bekend geworden door de film The Beach. Je hebt hier het bekende strand Maya Bay. Dit is 1 van de mooiste stranden van Thailand. Hou er wel rekening mee dat Koh Phi Phi een toeristische trekpleister is. Het is er echt prachtig, maar je zult zeker niet de enige zijn.

Check deze blog voor alle tips over Koh Phi Phi

Boottour Koh Phi Phi
Koh Phi Phi

Phuket – 4 nachten

Phuket is na Koh Phi Phi makkelijk te bezoeken. Je hoeft er alleen een boot naartoe te nemen. Het oude centrum van Phuket (Phuket Old Town) is zeker het bezoeken waard en je kan hier ook genieten van de Thaise Food Markets. Daarnaast heeft Phuket een aantal prachtige ongerepte stranden. Wijzelf verbleven in Patong Beach en dat is voor onze begrippen wel wat te toeristisch. Wij zouden het daarom aanraden als je daar niet naar op zoek bent om in Phuket Old Town te verblijven. Je kunt gemakkelijk met een scooter of taxi alle hoogte punten bezoeken.

Benieuwd naar de beste nachtmarkten en stranden van Phuket? Klik dan hier!

Freedom Beach Phuket
Big Buddha Phuket

Koh Tao – 4 of 5 nachten

Koh Tao is ons favoriete eiland in Thailand. Je kunt hier echt ontspannen en de mooiste stranden bezoeken. Daarnaast is het ook de plek om te duiken en snorkelen. Je kan een dag het eiland rond touren met een scooter op zoek naar de meest afgelegen stranden en je hebt op elke hoek een heerlijk Thais restaurant. Wij zouden hier dan ook aanraden om wat langer te blijven.

Op Koh Tao is veel te beleven, en om niks te missen raden we je aan om even hier te kijken.

Rondreis door thailand
Rondreis thailand 3 weken

Bonus: Koh Samui – 4 nachten

Koh Samui hebben wij zelf overgeslagen maar dit eiland is heel gemakkelijk te bezoeken vanuit Koh Tao. Het eiland is vrij groot dus wij zouden bij een volgend bezoek zeker minimaal 4 nachten de tijd nemen om hier te verblijven.

Bonus: Koh Phangan – 3 nachten

Koh Phangan ken je wellicht vanwege de bekende Full Moon feesten. Als je hier dan ook interesse in hebt, dan is dit eiland zeker het bezoeken waard. Wij zouden dan aanraden om hier 3 nachten te verblijven, zo kan je rustig uitbrakken na het bezoeken van zo’n feest.

Chiang Mai – 4 nachten

Chiang Mai is naast Koh Tao ook zeker één van onze favorieten. Deze stad staat ook bekend om zijn Food Markets, die op meerdere plekken te vinden zijn. Je kunt er heerlijk rondlopen en tempels bezoeken. Het is gemakkelijk om met een fiets overal naar toe te gaan en je vindt in de meest afgelegen straatjes de hipste koffietentjes. Daarom vinden wij Chiang Mai een plek om niet over te slaan. Wij zelf zijn uiteindelijk een week blijven hangen in Chiang Mai, maar we zouden minimaal 4 nachten aanraden.

Nachtmarkt Chiang Mai
Chiang Mai Rondreis Thailand

Bonus: Pai – 3 nachten

Pai is in de buurt van Chiang Mai. De rit er naar toe bevat onwijs veel bochten. Daarom wordt vaak aangeraden om zelf met de scooter deze rit te maken, of als je nooit last hebt van wagenziekte wel een bus te nemen. Pai wordt ook wel de hippie stad van Thailand genoemd, het is er onwijs relax en de plek om even bij te komen.

Bangkok – 1 of 2 nachten

Vanuit Pai kan je via Chiang Mai de nachttrein of het vliegtuig naar Bangkok nemen, ook dit kan je weer gemakkelijk boeken via 12go.Asia. Gezien de meeste mensen vanuit Bangkok weer terug naar huis vliegen raden wij het aan om met nog 1 of 2 nachten af te sluiten in Bangkok. Sluit je vakantie bijvoorbeeld af op een van de prachtige rooftops met een cocktail in de hand en dan kan je de volgende dag rustig naar het vliegveld vertrekken. En dat is dan het einde van jouw rondreis door thailand in 3 weken.

Een leuke plek om te verblijven in Bangkok is Chinatown. Lees hier waarom!

Rondreizen thailand
Bangkok Rondreis Thailand

Wil jij meer tips over Rondreis thailand 3 weken? Bezoek dan zeker onze Instagram voor specifieke tips. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment