Skip links
azië

Siem Reap: bezienswaardigheden en tips!

Siem Reap is dan wel niet de hoofdstad van Cambodja, maar volgens ons wel de leukste stad! De stad en de omgeving heeft zoveel te bieden dat je met gemak een week in Siem Reap kunt verblijven. Wij geven je de beste tips!

Angkor tempels

Dé reden voor de meeste toeristen om in Siem Reap te verblijven is het bezoeken van de Angkor tempels. Deze tempels vormden, tussen de 9e en 14e eeuw, de hoofdstad van het toenmalige Khmer Rijk. Mocht je ooit in de buurt komen van Cambodja, maar heb je geen tijd voor het hele land? Ga dan toch even langs deze bezienswaardigheid. Het is onbeschrijfelijk hoe groot en met hoeveel precisie deze tempels gemaakt zijn. Wil je meer te weten komen over de tempels? Dat lees je allemaal hier.

Tonlé Sapmeer

Op ongeveer een uur rijden vanaf Siem Reap vind je het Tonlé Sapmeer. Dit meer is (tijdens het regenseizoen) het grootste zoetwatermeer van
Zuidoost-Azië. Om het meer heen liggen allerlei dorpjes. Deze dorpjes staan op palen hoog boven het water. Tijdens het regenseizoen staat het water een stuk hoger, dus dan zullen de palen minder goed zichtbaar zijn.

Via Siem Reap kan je een tour regelen naar één van de dorpjes en de zonsondergang bekijken op het Tonlé Sapmeer. Voor een mooie zonsondergang zal je wel een beetje geluk moeten hebben, al is de boottocht zelf al een super ervaring zonder. Zo af en toe komt er een bootje langs met wat eten en drinken, zorg dus dat je wat contant geld mee hebt!

De inwoners van de dorpjes leven voornamelijk van visserij uit het meer. Dit levert echter geen vetpot op en daarom moeten ze het de laatste jaren ook wat meer hebben van toerisme. Vandaar ook de bootjes met drinken voor toeristen.

Waar te verblijven in Siem Reap

Siem Reap is een echte backpackers stad. Er zijn talloze leuke hostels die vaak ook privékamers bieden. Wij vinden dit persoonlijk het leukste, omdat je dan snel met andere reizigers in contact komt. Daarnaast liggen de prijzen hier ook wat lager dan de meeste hotels.

Onze absolute aanrader is OnederZ. Wees hier wel wat sneller bij want ze zijn snel volgeboekt. Je hebt hier de keuze uit een privékamer of een dorm, beiden goed betaalbaar. Het hostel is opgebouwd uit twee gebouwen met elk een eigen zwembad. Het hoofdgebouw heeft een zwembad op het dak waarbij je uitzicht hebt over een groot deel van Siem Reap. Je kan op het dak prachtig de zonsopkomst en -ondergang zien. Het personeel bij OnederZ is er erg aardig, dus wees niet bang om een praatje met ze te maken! Daarnaast is de locatie ook erg fijn, waardoor je geen geld kwijt bent aan vervoer.

Op zoek naar iets meer luxe maar wel een goede locatie in de stad? Bekijk dan The Aviary Hotel.

Eten in Siem Reap

De prijzen in Azië wat betreft het eten zijn altijd heel verschillend. Op straat kan je zomaar klaar zijn met een paar euro, terwijl het in een restaurant zo twintig euro kan kosten. Het is ook maar net wat je budget is en waar je zin in hebt. De restaurants die we hier noemen zijn wat duurder dan je op straat gaat vinden, maar zeker de moeite waard!

Bij CHAMKAR kan je heerlijk vegetarisch eten. Dit vinden wij vooral erg fijn om even afwisseling te hebben van al het vlees en vis wat je vaak tijdens het reizen eet.

Een absolute topper waar we twee keer gegeten hebben is New Leaf. Dit restaurant zit net iets verder dan het toeristische gedeelte [zoals Pub Street]. Het personeel is erg vriendelijk en het eten is erg goed! Daarnaast doneert het restaurant 30% van de inkomsten naar lokale goede doelen. Scoor je ook nog even karmapunten!

Ga je een lange dag met een TukTuk driver op stap naar bijvoorbeeld de tempels? Vraag dan of ze bij één van de lokale restaurants kunnen stoppen. Eten is er vaak een stuk goedkoper en erg lekker! Probeer bijvoorbeeld een Amok (milde curry) met kip of vis.

Vind je deze blog over Siem Reap handig? Laat het ons weten in een reactie. Heb je een vraag of wil je meer reistips? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram meer specifieke tips terugvinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment