Skip links

10x eten in Haarlem

Je kent het wel: je plant een citytrip naar een leuke stad maar je kan gewoon niet kiezen naar welk restaurant je wilt gaan. Voor onze stad Haarlem (ja, hier wonen deze wereldreizigers) hebben wij hier onze top 10 restaurants opgesomd. Of je nou simpel wilt lunchen of luxe uiteten, deze lijst heeft het allemaal!

Cleeff

Heb je genoeg van het centrum en wil je even een wandeling in het groen maken? Of wellicht een van de mooiste buurten van Haarlem zien? Loop of fiets dan net ten noorden van het station. De buurt Kleverpark heeft prachtige huizen en ligt gelegen langs een uitgestrekt park aan het water. In deze buurt vind je het restaurant Cleeff. Een heerlijk restaurant om te ontbijten of lunchen!

Frenchie

Vlakbij de bushalte Centrum/Verwulft bevindt zich het restaurant Frenchie. De naam van het restaurant is gebaseerd op de hond die zo nu en dan langs komt snuffelen: de French Bulldog. Het eten is een mix van meerdere keukens, waardoor zelfs met een beperkt menu er keuze is voor iedereen. Ga hierheen voor breakfast of lunch als je wat minder budget te besteden hebt. Al is een meergangen diner zeker aan te raden bij dit restaurant, maar wel wat duurder! Onze toppers voor de lunch zijn: Togarashi Chicken Bao en de Naruto Ramen Bowl.

Restaurant Haarlem Frenchie

Roast Chicken Bar

Veel lettelijker kan een restaurant niet worden dan dit restaurant: de Roast Chicken Bar. Het is een geweldig low budget restaurant waar je de beste kip kan eten. Onze aanrader is een halve kip met een aantal side dishes zoals Fries the Roast & een heerlijke maïskolf.

Samabe

Hou jij net zoals wij ook zo van rijsttafels? Kijk dan niet verder. Samabe zit in een prachtig opgeknapt pand en maakt rijsttafels als één van de beste in Haarlem. Het restaurant zit in een van de leukste winkelstraten van Haarlem: de Kleine Houtstraat. Er zitten een aantal leuke kledingwinkels in deze straat, dus naast het restaurant is dit zeker het bezoeken waard!

Toujours

Ben jij ook zo’n kreeft liefhebber? Ga dan even langs Toujours. Dit restaurant is te vinden aan de Grote Markt en is dus ideaal als je net klaar bent met shoppen. Je kan heerlijk buiten in de zon zitten of chique binnen. Voor de lunch kan je een heerlijke sandwich met kreeft of dry aged vlees bestellen!

Restaurant Haarlem Toujours

Nolita

Geen restaurantlijst is compleet zonder een pizzeria, en wat voor één! Toevallig is Nolita Pizzabar ook gevestigd in de Kleine Houtstraat. Voor nog geen €15,- eet je hier een van de lekkerste houtoven pizza’s in Haarlem. Perfect als je niet te veel geld wilt besteden.

By Lima

Tijd voor een bakkie? Ga dan even langs bij By Lima. Ze maken hier heerlijke vegan & glutenvrije gebakjes en taarten. Zet daar een heerlijk kopje koffie of thee naast en genieten maar! Ze hebben een redelijk groot terras, dus een plek buiten is vaak wel te vinden. Heb je een iets grotere trek? Dan is dit ook een ideale lunch spot voor de Vega’s onder ons!

Teds

Zin in een heerlijk ontbijtje of lunch? Dan kun je bij Teds goed terecht. Ze hebben superveel keuze van pancakes tot truffel friet! Daarnaast zit het aan het Spaarne dus bij mooi weer kun je genieten van alle bootjes die langs varen!

By Lima Haarlem Restaurant
Teds Haarlem Restaurant

Uiltje Bar

Biertje? Nee, ze schenken hier geen Heineken maar wel de lekkerste speciaalbieren van de brouwerij uit Haarlem. En wat is er lekker met een biertje? Precies: Pizza! Grote kans dat je bij Uiltje Bar meer geld kwijt bent voor de drankjes aangezien het waarschijnlijk niet bij 1 speciaalbiertje blijft. Kijk eerst of 1 pizza niet al voldoende is voor 2 personen, aangezien ze redelijk groot zijn.

Fishbar Monk

Visliefhebbers opgelet! Dit restaurant kan je niet overslaan als je van vis en schaaldieren houdt. Fishbar Monk is een prachtig restaurant met een open keuken. Voor de keuken is vrijwel het hele menu te bewonderen in grote koelbakken. Ben je benieuwd hoe de vis eruit ziet die je een moment later op je bord krijgt? Neem dan gerust een kijkje. Leuk weetje: het zit naast Roast Chicken Bar en is van dezelfde eigenaar!

Helemaal trek gekregen door deze post? Heb je een vraag of wil je meer restauranttips? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment