Skip links

Tips in Rome: 5 hotspots!

Heb je ook wel eens het gevoel dat er zoveel te zien is dat je gewoon niet meer weet waar je moet beginnen? Laten we dan in ieder geval een handje helpen in ”de stad der steden”’, la bella Roma! Dit zijn onze Tips in Rome:

tips in Rome

Trevifontein

We beginnen met één die voor de meeste mensen toch wel bekend moet voorkomen: la fontana di Trevi. Deze prachtige fontein stamt uit 1762 en wijkt daarmee qua leeftijd af van de meeste bezienswaardigheden. Al is de fontein nog niet zo ”oud”, blend het uiterlijk ervan perfect mee met de oudere gebouwen. Er is een reden waarom we beginnen met de Trevifontein: kom hier zo vroeg mogelijk. Niet alleen is het dan erg rustig, maar ook de temperatuur (zeker in de zomer!) is een stuk aangenamer! Even ter illustratie: wij stonden zo’n half 6 op (call us crazy) en waren daar rond half 7. Er was letterlijk niemand. Hoe gaaf is het als je thuis kom met dit soort plaatjes? Niemand zal je geloven dat het zó rustig was!

P.s. een goede tip in Rome om op plekken te komen is lopend of met een elektrische step. Zeker als je wat verder weg verblijft zoals wij deden, is een step ideaal! Je kunt deze huren m.b.v. een app op je telefoon. Heel makkelijk en heel handig!

Benieuwd naar de beste hotels in Rome? Neem dan gauw hier een kijkje!

Pantheon

Niet ver van de Trevifontein vind je het Pantheon. Het is bizar hoe goed verstopt deze tempel is gezien de grootte ervan. De tempel ligt gelegen aan een schattig pleintje met een aantal koffietentjes. Nu is dit natuurlijk een gigantisch toeristische plek, maar de koffie is er niet heel duur. Kom je dus vroeg vanaf de Trevifontein naar het Pantheon, neem dan gerust een bakkie en wacht tot de tempel open gaat. Dit gebeurt om 9 uur. Toegang is gratis en met zo’n 15 minuten sta je ook weer buiten. Let vooral op de architectuur van het gebouw. Een leuk feitje: het hoogste punt van de koepel is net zo hoog als de breedte van de diameter van de koepel. In het midden van de koepel zit een gat: de oculus, met als functie om de koepel beter bestendig te maken tegen aardbevingen! Wat een uitvinding.

stedentrip rome

Spaanse Trappen

Een bezoek aan de Spaanse Trappen kan echt niet ontbreken in je lijst. De Spaanse Trappen zijn in 1725 gebouwd om een verbinding te vormen tussen het plein en de kerk Trinità dei Monti. De beste momenten om de Spaanse Trappen te bezoeken is, uiteraard, erg vroeg in de ochtend of net voor zonsondergang. Aan de top van de trappen kan je namelijk ook prachtig de zon zien dalen!

Het is sinds een aantal jaar verboden om te zitten en te eten op de trappen, dus even je to-go pasta er opeten gaat helaas niet! Wel is het mogelijk om voor de trappen bij de fontein te zitten. In dit artikel vind je twee fantastische afhaalplekjes om de hoek van de Spaanse Trappen.

Fontana dell’Acqua Paola

Als je een tijd door Rome heen reist, ontkom je niet aan de prachtige fonteinen. Als wij er één zouden kiezen die je echt moet zien, is het de Fontana dell’Acqua Paola. Deze fontein ligt op de Gianicolo, één van de zeven heuvels van Rome. Naast de pracht van de fontein heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht over Rome! De fontein bestaat volledig uit wit marmer en is een heerlijke plek om even bij te komen. Nog een leuke tip voor in Rome is het huren van een scooter! Dit is dan een perfecte plek om naartoe te rijden. Al die heuvels op lopen met het warme weer is namelijk behoorlijk vermoeiend! Benieuwd naar het huren van een scooter in Rome? Neem dan hier een kijkje!

reisgids rome

St-Pietersbasiliek

Al ligt de St-Pietersbasiliek niet officieel in Rome maar in Vaticaanstad, dit kan je echt niet overslaan tijdens je citytrip naar Rome. Om hier te komen kan je eventueel een step gebruiken, al is een taxi (of uber) wel zo fijn als je wat verder verblijft. Uiteindelijk zal je, zeker met z’n tweeën, ongeveer evenveel kwijt zijn aan een uber als aan de step als het gaat om langere afstanden. Wij hebben online een ticket gekocht, maar dit is zeker niet nodig! Je kan gratis de basiliek bezoeken. Wil je wat extra info? dan zou ik 1 audioguide kopen per 2-tal en dan je oortjes delen. Ga vooral vroeg want dan is het nog lekker koel en rustig!

Wat ook echt een aanrader is, is het beklimmen van de basiliek. Je kan aan de rechterkant van de basiliek een kaartje kopen om naar boven te gaan. Neem hiervoor contant geld mee. Een kaartje kost 8 euro p.p.. Het is mogelijk om te gaan met de lift, maar wij raden aan om het lopend te doen! Het is af en toe wel even smal en toch een flinke klim omhoog, maar als je dan eenmaal boven bent, word je beloond met een geweldig uitzicht!

Kan je niet wachten om een Stedentrip Rome te boeken? Heb je een vraag of wil je meer tips over Rome zoals de beste restaurants? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment

  1. Stedentrip Rome: De beste tips! - Reispackers
    Permalink