Skip links

Stedentrip Rome: De beste tips!

Stedentrip Rome aan het boeken? Van de beste pasta tot de bizar mooie bezienswaardigheden, op deze pagina vind je de beste tips voor jouw citytrip naar Rome. Wij delen jou onze tips over de lekkerste restaurants van Rome, de mooiste hotels in Rome, de handigste manieren van vervoer en de mooiste bezienswaardigheden! Alles samengevoegd in 1 blog. Na het lezen van deze blog staat Rome zeker op jouw bucketlist!

Weekend Rome

Een stedentrip Rome is zeker haalbaar in een weekend, al raden we je aan dan de vrijdag of de maandag mee te nemen in jouw plan. Rome is zeker niet de grootste hoofdstad die je ooit gaat zien, maar zeker wel één van de meest indrukwekkende!

Hoeveel dagen heb je nodig om Rome te zien?

Wij raden aan om minimaal 3 tot 4 dagen te nemen voor jouw citytrip Rome. Dit komt omdat er zoveel te zien is! Daarnaast zit Rome vol met overheerlijke restaurants, en die wil je echt niet missen. Hou ook rekening met de temperatuur in de stad. Over het hele jaar kan het behoorlijk warm worden in Rome, dus genoeg pauzes zijn erg belangrijk.

Stedentrip Rome

Stedentrip Rome Tips

Een stedentrip kan heel overweldigend zijn. Het is daarom belangrijk om van te voren alles goed te plannen zodat je niks mist! Ben je benieuwd welke hotspots je in onze ogen écht niet kan missen? Kijk dan gauw hier voor de mooiste hotspots in Rome.

Wat te doen tijdens een stedentrip Rome?

Rome staat volledig in het teken van mooie bezienswaardigheden, schattige straatjes en lekker eten. Op vrijwel elke hoek van elke straat is wel iets te vinden wat gekenmerkt wordt als ”bezienswaardigheid”. Dit komt door de rijke geschiedenis die deze stad met zich meebrengt. In onze ogen is Rome net één groot openlucht museum. Voor veel bezienswaardigheden in Rome hoef je gelukkig niet te betalen, maar hou er wel rekening mee dat een aantal bezienswaardigheden zoals het Colosseum en het Forum Romanum wel betaald zijn.

Een aantal andere bezienswaardigheden die je geheel gratis en voor niets kan zien zijn: Trevi fontein, Pantheon, Spaanse Trappen, en nog vele andere! De gouden tip voor de meeste van deze hotspots in Rome is dat je zo vroeg mogelijk je bed uit moet gaan. Niet alleen is het mega rustig op deze locaties, maar het is dan ook nog lekker fris buiten. Dat maakt het ontdekken een stuk fijner dan als je met 30+ graden rondloopt.

Om een voorbeeld te geven: daar waar normaal de Trevi Fontein bomvol staat met mensen, waren we rond half 7 ’s octends helemaal alleen! Dat kan je toch niet voorstellen? Al is het 1 dag dat je dit doet, is het zeker aan te raden.

Nooit in de rij staan bij bezienswaardigheden in Rome?

De tickets hiervoor kan je het beste online van te voren kopen op de website van GETYOURGUIDE of Tiquets. Hierdoor hoef je niet meer in de rij te staan voor het kopen van een ticket!

Wat te doen in de avond in Rome?

De dag houdt zeker niet op in de avond in Rome. Rome zit vol met leuke restaurantjes en barretjes. Één die je niet kan missen is de Jerry Thomas Speakeasy bar. Om binnen te komen moet je wel een beetje je best doen om achter het wachtwoord te komen, maar het is het zeker waard!

Restaurants in Rome

Wat maakt een stedentrip Rome bijzonder?

Rome is zoveel anders dan andere hoofdsteden. Rome is een eeuwenoude stad en is daarom ook opgebouwd uit meerdere delen elk uit een ander tijdperk. Al zou je verwachten dat je hier wel verschillen in ziet, is dit totaal niet het geval! Het idee hierachter is dat zodra iets nieuws gebouwd werd, dat dit niet ten koste van de stijl van de stad zou gaan. Zo is de Trevifontein met zijn bouwjaar van 1762 nog helamaal niet zo oud in vergelijking met de rest van de stad. Het Colosseum is bijvoorbeeld al bijna 2000 jaar oud!

Dit is één van de redenen waarom Rome ook wel beschouwd wordt als hét openluchtmuseum van Europa.

Restaurants in Rome

Pasta, pizza en vino. Wat wil een mens nog meer? Rome beschikt over de beste restaurants voor de lekkerste pasta. Let wel op, want net als in elke andere grote stad, zitten er ook wat rotte appels tussen! Kijk daarom snel hier voor de lekkerste restaurants van Rome met de beste pasta!

vervoer in rome

Vervoer in Rome

Elke stad heeft weer zijn eigen manier hoe je van plek naar plek gaat. Wij vertellen je hier kort wat je moet weten over het vervoer in Rome.

Lopen in Rome

Rome is zeker niet de grootste hoofdstad en heeft daarom ook niet zo’n uitgebreid openbaar vervoer netwerk zoals in Parijs. Lopen van locatie naar locatie is daarom ook helemaal geen slecht idee. Je komt zo langs allerlei schattige straatjes die je anders niet zou zien. Word je toch moe van al het lopen? Ga dan voor één van de onderstaande opties.

Scooter Huren Rome

Laten we eerlijk zijn, met een Vespa door Rome rijden is toch wel een bucketlist dingetje. Daarom raden we je aan zeker 1 dag een scooter te huren in Rome. Al onze tips over een scooter huren in Rome vind je hier.

Elektrische Step Rome

Een andere optie is het gebruik van een elektrische step. Je ontkomt er bijna niet aan. Vrijwel op elke toeristische plek zie je talloze van dit soort steps staan, en met een reden! Rome is prima te doen lopend, maar dan moet je wel bereid zijn om soms een half uur van plek naar plek te lopen. Zeker als je vanaf het Colosseum richting de Spaanse Trappen wilt gaan is dit toch wel een beheoorlijk eind lopen. Om dit wat dragelijker te maken kan je met gebruik van de app van Bird of Lime een step huren. Je betaalt per minuut, dus zoek goed uit van te voren welke richting je op wilt gaan. Het gebruik van deze stepjes is heel makkelijk en ook erg handig. Het is daarnaast ook nog eens heel erg leuk om te doen! Dus zeker een keer proberen zouden wij zeggen.

Reisgids Citytrip Rome

Heb jij vragen over Rome of wil je een stedentrip op maat? Dan kun je ons altijd bereiken of informeren naar de mogelijkheden. Je kan ons jouw wensen doorgeven en dan maken wij een reisgids op maat voor jou. Hierin zal je onder andere advies krijgen over een aantal hotels op basis van jouw wensen, welke delen van de stad je niet mag missen en welke restaurants perfect bij jou passen!

Heb jij ook zo’n zin gekregen in een Citytrip Rome? Neem dan ook snel een kijkje op onze andere blogposts over Rome. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment