Skip links

Scooter huren Rome: Dit moet je weten!

Ken jij ook dat gevoel dat je helemaal kapot bent dag in dag uit van al het lopen tijdens je citytrip? Dan verdien je zeker een dagje om de voeten te ontspannen tijdens een scootertrip door Rome! In deze blog nemen we je mee waar je een scooter in Rome kunt huren en wat je zo allemaal kunt zien.

Jezelf klaarstomen voor een stedentrip Rome? Check dan gauw deze blog!

scooter huren Rome

Vespa Huren Rome

Rome zit vol met winkels waar je een scooter kunt huren. Het belangrijkste van alles is natuurlijk wel dat het een Vespa is. Zonder Vespa kom je echt niet Rome door! (grapje natuurlijk, maar het is wel zo iconisch)

Waar wij onze scooter huurden was bij BICI&BACI. Ze hebben hier talloze verschillende Vespa’s en helemaal niet heel duur! Voor het verhuur van 24 uur betaal je zo’n €65,-. Het bedrijf heeft meerdere locaties binnen Rome dus kijk even wat voor jou het beste uitkomt. Wij gingen naar de locatie: Via del Viminale 5, omdat dit voor ons het beste uitkwam.

Wij deelden 1 scooter met z’n tweeën. dit was prima te doen en wij denken dat dit ook een stuk makkelijker is. Rome kan soms best druk worden in de binnenstad. Ga je dan met ieder één scooter dan kan je elkaar best snel kwijt raken.

citytrip rome

Rome Route Scooter

Als je een scooter huurt in Rome vanaf hetzelfde punt als wij deden dan zal je redelijk snel op een weg terecht komen die leidt naar het Colosseum. Dit is dan ook direct een prachtig stukje. Je rijdt namelijk eerst langs één van de bekendste instagram plekken voor het Colosseum (aan het einde van Via degli Annibaldi), waarna je vervolgens om het hele Colosseum heen kan rijden. Écht wel een gaaf uitzicht!

Vervolg je weg over de Via Celia Vibenna tot je een uitgestrekt langwerpig landschap ziet. Dit is het Circus Maximus, een voormalig stadion die voornamelijk werd gebruikt voor wagenrennen. Sla hier rechtsaf langs Via del Circo Massimo en ga rechtdoor tot de Ponte Palatino. Je gaat hierbij over de rivier die door Rome loopt: de Tiber.

Panoramisch Uitzicht Rome

Eenmaal over de brug, vervolg je weg dan naar links tot je bij Porta Portese uitkomt. Vanaf dit punt rij je redelijk makkelijk richting Fontana dell’Acqua Paola. Dit is na de Trevifontein, de mooiste fontein van Rome! Je hebt daarnaast vanaf dit punt echt een waanzinnig uitzicht over de stad, dus neem hier zeker even een break!

Vanaf dit punt kan je doorrijden naar Vaticaanstad. Al is dit geweldig om te bezoeken overdag, raden we je wel aan om Vaticaanstad zo vroeg mogelijk te bezoeken vanwege de hitte in de stad.

Beste restaurants Rome

Heb je zin gekregen in de beste pasta van Rome? Dan kan je met de scooter de weg terug nemen richting de wijk Trastevere. Neem hier snel een kijkje voor de beste restaurants in Rome.

Een mooi parkje om door te lopen is bij Villa Borghese. De route hier naartoe is ook erg leuk aangezien je kriskras omhoog moet. Zet de scooter bij de rotonde in het park neer en strek even de benen.

Zonsondergang Rome

Een leuke plek om naartoe te rijden voor zonsondergang is Trinità dei Monti. Dit is de kerk aan de bovenkant van de Spaanse Trappen. Vanaf dit punt heb je een waanzinnig uitzicht over de stad en kijk je uit over het westen. Je ziet dus letterlijk de zon onder gaan!

Heb jij ook zo’n zin gekregen in een Citytrip Rome en een scooter huren in Rome? Neem dan ook snel een kijkje op onze andere blogposts over Rome. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment

  1. Budget Rome: Wat kost een stedentrip? - Reispackers
    Permalink