Skip links
kosten rome

Budget Rome: Wat kost een stedentrip?

Wat kost een stedentrip naar Rome? In dit artikel lees je alles over het Budget wat je per dag in Rome nodig hebt. In Rome maak je natuurlijk de meeste kosten aan eten, who doesn’t love pasta? Al vallen die kosten ook wel weer mee. Hieronder een lijstje aan kosten voor een citytrip Rome.

Benieuwd naar de beste hotels in Rome? Neem dan gauw hier een kijkje!

Stedentrip Rome

Is Rome duur?

Het eerste wat je je afvraagt bij het boeken van een stedentrip is: is het duur? Laat ik meteen met de deur in huis vallen. Rome is goed betaalbaar. Eten, drinken, de bezienswaardigheden en het openbaar vervoer zijn allemaal niet duur. Je moet dus vooral opletten met het boeken van je vlucht en hotel, dit kan namelijk snel oplopen. Hoe duur het echt is? In deze blog helpen we je verder om een goede inschatting te maken.

Kosten stedentrip Rome

We verdelen de kosten in onder de volgende posten: vlucht, vervoer in Rome, eten & drinken, overnachten & bezienswaardigheden. Zo kun jij aan het einde van dit artikel zelf jouw balans opmaken en erachter komen of je meer of minder hoeft te sparen voor jouw stedentrip Rome.

Kijk hier voor onze 5 beste hotspots in Rome!

Jouw foto’s in 1 klik bewerken zoals wij dat doen? Dat kan! Klik snel hier voor meer informatie hoe jij je foto’s wat extra magie kan geven.

foto rome
hotspot rome

Vlucht van Amsterdam naar Rome

Een retour vlucht van Amsterdam naar Rome kan je al vinden vanaf €75 per persoon, maar als je last minute boekt ga je al snel richting de €150 per persoon. Dit kan je dus zomaar de helft schelen. Hoe je de beste vlucht kunt vinden? Via Skyscanner. Je kunt via Skyscanner ook nog eens voor de hele maand kijken. Dus als jij flexibel bent kun je nog meer besparen op jouw City Trip.

Retourvlucht van Amsterdam naar Rome tussen de €75 – €150 per persoon

Boek hier jouw vlucht naar Rome!

Vervoer naar en in Rome

In Rome kun je op verschillende manieren van a naar b komen. Het openbaar vervoer netwerk is niet al te uitgebreid, maar lopend kom je ook al een heel eind. Ook direct een budget tip! Jij maakt je stappen en bespaard weer wat geld om een extra pasta te bestellen. Andere opties: elektrische stepjes (Lime & Bird), Uber of een scooter huren.

 • Lopen: Gratis
 • Scooter huren: €65 per dag
 • Uber: per rit €8 – €16
 • Elektrische stepjes: +- €5 per rit
  Voor het ontgrendelen betaal je voor beide apps 1 euro, en vervolgens betaal je 0,15 cent per minuut. Dat komt op een totaalbedrag van 10 euro per uur.
 • Openbaar vervoer: €1,50 per rit (100 minuten)
  Je kunt ook een 24-uurs á 7 euro, of 48-uurs á 12,50 euro, of 72 uurs ticket á 18 euro. Hiermee kun je onbeperkt reizen.

Kosten aan vervoer €115 inclusief reis van vliegveld naar de stad voor 2 personen en huren van een scooter. Je kunt hier dus ook makkelijk €65 op besparen door dat niet te doen.

Budget Rome

Budget eten en drinken in Rome

Het eten daar kom je voor naar Rome! Wie wil er nou geen pasta voor lunch en diner? WIJ WEL! Het water loopt alweer in mijn mond bij het typen hiervan. Maar wat kost dat dan?

 • Ontbijt: €5 – €10 per persoon
  Italianen nemen vaak geen ontbijt en wij begrijpen wel waarom. Als ze iets eten is het een croissant, maar meestal blijft het bij een espresso een sigaret (ja, Italianen roken heel veel!), althans uit onze ervaring.
 • Lunch: €4 – €9
  Je kunt al een stuk pizza voor €4 halen, of een lekkere panini voor €5. Als je ergens gaat zitten betaal je vaak rond de €9 per gerecht.
 • Diner: €9 – €15
 • Ijsjes: €2 – €4
 • Wijn: €1,50 – €5

Je kunt in Rome dus heel veel uitgeven aan eten, maar als je een beetje oplet is het redelijk betaalbaar. Eten in Rome is gemiddeld €25 – €45 per persoon per dag.

Overnachten in Rome prijs

In Rome is het belangrijk om een beetje in het centrum te zitten met je hotel, al heb je ook ontzettend veel mooie plekken net even buiten het centrum. In deze blog vind je 10x Hotels in Rome. Het is uiteraard ook mogelijk om budget te overnachten in Rome. Je kunt hier namelijk heel wat geld op besparen. Wij gaan uit van de gemiddelde reiziger en dan betaal je gemiddeld €150 voor 2 nachten.

Boek hier ons favoriete hotel in Rome!

Overnachten in Rome €150 voor 2 nachten met 2 personen

Bezienswaardigheden Rome

Kosten voor de bezienswaardigheden in Rome vallen ontzettend mee. De stad is namelijk hét openluchtmuseum van Europa. Veel dingen zijn daardoor ook gratis, zoals: Trevi fontein, Pantheon, Spaanse Trappen, en nog vele andere! Hou er wel rekening mee dat een aantal bezienswaardigheden zoals het Colosseum en het Forum Romanum wel betaald zijn. 

 • Colosseum & Forum €21 per persoon
 • Musei Vaticani €20
 • Koepel Sint Pietersbasiliek €8

De gouden tip voor de meeste van deze hotspots in Rome is dat je zo vroeg mogelijk je bed uit moet gaan. Niet alleen is het mega rustig op deze locaties, maar het is dan ook nog lekker fris buiten. Dat maakt het ontdekken een stuk fijner dan als je met 30+ graden rondloopt.

Entreekosten bezienswaardigheden €50 per persoon, maar je kan natuurlijk ook wat dingen overslaan.

Totale Kosten Citytrip Rome

Het totale Budget Rome hebben we hieronder op een rij gezet:

City trip van 3 dagen / 2 nachtenKosten
Vlucht Ams – Rome€75 – €150
Vervoer in Rome€50 – €115
Eten en drinken (pp per dag)€25 – €45
Overnachten (2 p x 2 nachten)€150
Bezienswaardigheden €50
Totaal budget (2 personen)€550
Totaal iets luxer (2 personen) €885

Totale kosten zullen tussen de €550 – €885 zijn voor 3 dagen en 2 nachten Rome voor twee personen. Ga jij jouw reis naar Rome direct boeken? Of toch nog iets langer doorsparen? Voor nog meer tips over Rome moet je hier zijn!

Liefs Thomas & Sam

Leave a comment