Skip links

Beste ijs Rome: Deze kan je niet missen!

Waar je het beste ijs eet? In Italië natuurlijk! Maar dat wist je natuurlijk al op het moment dat je zocht waar de lekkerste ijs van Rome te vinden is. Wij geven je in deze blog daarom de beste plekken om jouw perfecte Gelato te halen tijdens je citytrip Rome! Genoeg gepraat, tijd voor ijs!

Benieuwd naar de beste hotels in Rome? Kijk dan hier!

beste ijs rome

Lekkerste ijs Rome

Er zijn talloze ijssalons in Rome te vinden. Daarom is het belangrijk om zeker te weten dat jouw ijsje tot één van de best behoort voordat je al die calorieën naar binnen werkt. Om je de eindeloze test der gelato te besparen, hebben wij een lijst opgesteld met de beste ijs van Rome.

Giolitti Rome

Giolitti is by far onze favoriet. Wij zijn toch best kieskeurig als het aankomt op ijs en nemen ook zeker niet snel een ijsje bij een plek waar het niet fijn voelt. Deze plek had dat absoluut niet! Het is eigenlijk alles wat je wilt: een heerlijk krokant hoorntje met een klein laagje chocola op de bovenrand met daarop, op de Italiaanse manier geschepte ijs. Nee, niet in rare vormen of in grote Hollandse bollen, maar echte scheppen ijs. Dit is daarom wat ons betreft het lekkerste ijs van Rome.

San Crispino

De ijssalon San Crispino zit niet ver van de Trevifontein en is daarom top na een lange dag slenteren door de stad. Het ijs wordt wat mysterieus weggestopt onder de deksels, maar schijn bedriegt! Dit ijs wordt op ambachtelijke wijze gemaakt en behoort daardoor tot de één van de beste ijssalons van Rome. Probeer vooral de specialiteit van het huis: merengue ijs of Gelato di San Crispino. Dit is ijs gemaakt van honing uit Sardinië.

Venchi

Venchi zit net als San Crispino dichtbij de Trevifontein en het Pantheon. Hierdoor kan deze wel wat toeristisch en wat duurder overkomen, maar dat heeft ook wel een reden! De muur achter de ijsbakken is een lopende chocoladewaterval. Daarnaast is het echt waanzinnig hoe mooi alles is vormgegeven. Dit is een ijssalon in Rome waar je echt even de tijd wilt nemen om je ijsje te bestellen en op te eten. De porties zijn tamelijk groot, dus creëer zeker wat ruimte in je toetjes maag voordat je hier komt!

Jezelf klaarstomen voor een stedentrip Rome? Check dan gauw deze blog!

Old Bridge

Een ijssalon in Rome waar ze ook lekker ijs hebben is Old Bridge. Deze ijssalon zit op de rand van de grens tussen Vaticaanstad en Rome. Het is een ideale plek om na al die trappen in de Sint-Pietersbasiliek, even te verkoelen. Het is een piepklein zaakje waar je helaas niet kan zitten, maar een ijsje waarbij je sneller moet likken dat het eraf stroomt is ook heerlijk typisch!

Fiocco Di Neve

Bij deze ijssalon in Rome zal je niet zo snel veel toeristen tegenkomen, maar hij behoort zeker wel in de lijst van lekkerste ijs in Rome! Dit komt voornamelijk door 1 reden: het ijs met sabayon smaak! Deze ijssalon zit vrijwel naast het Pantheon. Een ideale plek dus!

Gelateria Frigidarium

Chocolade liefhebbers opgelet! Last but not least, Gelateria Frigidarium. Dit ijspaleis behoort zeker tot de top 5 lekkerste ijs in Rome. Het bijzondere aan deze ijsjes is de laag chocolade die over het ijs gegoten wordt. Hierdoor stolt de chocola direct en krijg je een heerlijk knapperig laagje over je ijs. Het is net een magnum deluxe. Hoe lekker is dat!

Kan je niet wachten om een Stedentrip Rome te boeken? Heb je een vraag of wil je meer tips over Rome zoals de beste restaurants? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment