Skip links

Parijs Bezienswaardigheden: De beste tips!

Parijs, dé stad van de liefde. Als je nog nooit in Parijs bent geweest dan moet een citytrip Parijs op je bucketlist staan. Deze stad verveelt nooit, omdat er ook zoveel te zien is! Voor wie deze stad voor het eerst bezoekt kan het wat overweldigend zijn. Vandaar dat wij een lijst hebben gemaakt met onze favoriete bezienswaardigheden van Parijs om je op gang te helpen. Omdat Parijs talloze leuke bezienswaardigheden heeft, zal je zeker niet alles kunnen doen in 1 weekend. Plan daarom goed wat je wilt zien en het belangrijkste van alles, geniet ervan!

Parijs Bezienswaardigheden

Parijs Bezoeken Tips

Voor je bezoek aan Parijs, kan je zeker wat tips gebruiken. Voordat wij op een citytrip gaan, maken we vaak een uitgebreide planning. Dat is zeker in Parijs erg handig! Hou er rekening mee dat Parijs echt gigantisch is, dus goede loopschoenen zijn zeker aan te raden. Je kan altijd een grote tas meenemen als je af en toe van outfit wilt veranderen om leuke foto’s te maken.

Trein naar Parijs

De beste manier om naar Parijs te reizen is of met de Thalys of met de Flixbus. Het voordeel van de trein naar Parijs is dat het een stuk sneller is dan de bus en je ook best prima zit. Je kan zo nog even lekker uitrusten, serie kijken of werken op weg naar de stad van de liefde. Het is wel verstandig om je Thalys ticket ver van te voren te boeken. Dan zijn de prijzen nog wel betaalbaar. Boek je de Thalys op korte termijn, dan zal je merken dat de prijs al gauw oploopt tot boven de €100,- per persoon.

Bus naar parijs

Een andere optie is met de Flixbus. Deze bus gaat een aantal keer per dag van Amsterdam naar Parijs. Je kan een bus direct vanaf Amsterdam Sloterdijk nemen zonder tussenstops of een bus met tussenstops. Dit kan aanzienlijk verschillen in tijd maar ook in prijs. Kijk daarom goed wat je voorkeur heeft. Wil je het meeste uit je citytrip Parijs halen? Neem dan de nachtbus zonder tussenstops. Met een beetje geluk kan je wat uren slapen in de bus en kom je met zonsopkomst aan in Parijs. Al kan dit wat vermoeiend zijn, is dit echt geweldig om zo vroeg de stad mee te maken. Je kan altijd in de middag nog een dutje doen om voor te bereiden voor de zonsondergang en de avond.

Hoeveel dagen voor Parijs?

Wil je alle noodzakelijke bezienswaardigheden in ieder geval zien? Dan raden we je aan minimaal 2 dagen te gaan. Maar om de echte Parisien experience te ervaren, moet je toch zeker wel 4 dagen door de stad rondstruinen. Je zal leren waarom! Op zoek naar een hotel in Parijs?

Parijs Bezoeken Tips

Parijs Bezienswaardigheden die je niet mag missen

Welke bezienswaardigheden je niet mag missen? Dat zijn er een hoop! Vandaar dat je al minimaal 2 dagen nodig hebt om deze allemaal te zien. En het mooie is ook nog eens dat de meeste van deze Parijs bezienswaardigheden gratis zijn!

Eiffeltoren

Wie kent hem niet? De oorsprong van de Eiffeltoren stamt uit 1889, toen er ten ere van de wereldtentoonstelling in Parijs het idee ontstond om indrukwekkende constructies te bouwen die zou passen bij de industriële eeuw. Één van deze constructies was de Eiffeltoren. Het idee was om alle constructies af te bouwen, maar de Eiffeltoren bleef (gelukkig!) staan en is hierdoor uitgegroeid tot hét symbool van Parijs. Als je in Parijs bent moet je de Eiffeltoren bezoeken. Benieuwd waar je de mooiste foto’s kan maken met de Eiffeltoren? Kijk dan snel verder op onze blog!

Louvre

Het mooiste museum van Parijs, en misschien wel heel europa, is het Musée du Louvre. Het Louvre museum is het grootste museum ter wereld en dat merk je zeker! Een bezoek aan het Louvre kan al gauw een dag in beslag nemen. In het Louvre museum zijn zo’n 35.000 kunstwerken te vinden. De meest bekende werken die hier liggen zijn de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de Venus van Milo. Ben je alleen hierin geïnteresseerd? Dan ben je waarschijnlijk met een uurtje wel klaar, al adviseren we je zeker om toch even rond te dwalen door de rest van het museum!

Louvre Gratis?

Een handige tip voor de jongeren onder ons: Tot en met 25 jaar kunnen mensen van Nederlandse en Belgische afkomst gratis naar het Louvre.

louvre gratis

Jardin des Tuileries

Even verderop van het museum Louvre, vind je de tuinen van het Louvre: Jardins des Tuileries. Deze prachtige tuinen zijn geweldig om even en frisse neus te halen na al dat cultuur snuiven! Her en der zijn heerlijke en stylish stoelen te vinden om even in uit te rusten en de drukte van Parijs even te vergeten. Parijs Tip: haal een warme choco zoals de Parijzenaars die alleen maken of een to go koffie en nuttig deze in de stoelen rondom het park.

Arc de Triomphe

De bekendste triomfboog van Parijs is te vinden aan de Champ-Élysées op het plein Charles de Gaulle. Dit gedeelte van Parijs staat bekend om zijn verkeersdrukte, dus niet per se geweldig voor jou als toerist om hier al te lang te dwalen. Desalniettemin is de Arc de Triomphe zeker de moeite waard om te bezoeken! Onze citytrip Parijs hiervoor is dan ook: ga hier vroeg naartoe. Parijs komt pas laat op gang dus als je vroeg bent zal je de drukte voor zijn en heb je het waanzinnige monument helemaal voor jezelf!

Montmartre

Ben je op zoek naar het Parijs van de films? Trek dan de wijk Montmartre in. Deze wijk staat bekend om zijn leuke restaurants, winkeltjes vol met baretten en fleurige gebouwen. De highlights van Montmartre zijn het plein Place du Tetre, waar je een combinatie van schilders en terrasjes vindt, en de Basilique du Sacré-Coeur. Ga ook op zoek naar de welbekende metrohalte in Montmartre ”Lamarck – Caulaincourt”, bekend van de film Amélie. Een leuke plek voor een mooie foto!

Sacré-Coeur

De Basilique du Sacré-Coeur is één van de bezienswaardigheden in Parijs die je ook echt niet mag missen! De Sacré-Coeur ligt op de heuvel Montmartre. De kerk is gebouwd om te slachtoffers uit de oorlog tussen Frankrijk en de Pruisen te herdenken. De Sacré-Coeur is te bereiken via 222 trappen of via de kabelbaan. Onze favoriet de weg aan de voorzijde langs de draaimolen. Wil je de Basiliek in rust bekijken? Ga dan erg vroeg op de dag. Dan is het ook nog wat frisser om alle trappen te beklimmen. Een ander goed tijdstip is tijdens de zonsondergang. Vanaf de Sacré-Coeur heb je een waanzinnig uitzicht over Parijs!

Ben je ook aan het dromen over hotels in Parijs? Hier nog meer Parijs tips. Van de mooiste hotels tot de leukste restaurants, je vindt het allemaal!

Leave a comment