Skip links
verblijven Mallorca hotels

Waar verblijven Mallorca – 30x Hotels

Onder de Mediterrane Zon: De Betoverende Wereld van Hotels op Mallorca

Mallorca, een eiland doordrenkt met zonovergoten charme en een weelde aan natuurschoon, biedt niet alleen betoverende stranden maar ook een uitgebreide selectie van verblijven die perfect passen bij de diverse behoeften en smaken van reizigers. Laat je meenemen naar de betoverende wereld van hotels op Mallorca, waar comfort, luxe en de unieke sfeer van het eiland samenkomen.

hotels Mallorca
hotel Mallorca

Hotels Mallorca

Een vakantie op Mallorca is niet compleet zonder een heerlijk verblijf. Mallorca is onder te verdelen in een aantal secties. Elke kust verschilt van elkaar en heeft weer zijn eigen charmes. Daarom behandelen we verblijven in Mallorca van het rotsachtige noorden tot het bekende zuiden. 

Waar kun je het beste verblijven op Mallorca?

Mallorca is een prachtig eiland met vele hoogtepunten. Deze hotspots zitten verspreid over heel het eiland, waardoor 1 exacte locatie om te verblijven vaak wat lastig is. We zouden je dan ook aanraden om een aantal hotels te boeken verspreid over het eiland, zodat je niet telkens uren terug hoef te rijden. Je kunt er ook voor kiezen om te verblijven in Palma de Mallorca, de hoofdstad. Vanaf hier gaan alle snelwegen over het eiland, waardoor alles redelijk goed bereikbaar is. Daarnaast is Palma ook een erg leuke stad om een aantal dagen te zitten en je avond te spenderen. 

Hoeveel dagen heb je nodig voor Mallorca?

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de westelijke Middellandse Zee. Het maakt deel uit van Spanje en ligt ongeveer 170 kilometer ten oosten van het vasteland. Al is het een erg pittoresk eiland, verkijken mensen nog wel eens hoeveel er eigenlijk te zien is. Een week is dan ook echt niet genoeg om alles te zien, al is het wel een prima tijd om de grootste highlights af te strepen. Wil je echt genieten van het eiland in een rustig tempo? Trek dan zeker 2 weken uit om alles te zien wat dit eiland te bieden heeft.

waar verblijven Mallorca
verblijven Mallorca

Hotels Palma de Mallorca

Verblijven in Palma de Mallorca is een goede keus voor de degene die na een leuke dag het eiland ontdekken, nog even wilt genieten van een leuk restaurantje met mogelijk daarna nog een drankje in de stad. Het is de ideale uitvalsbasis voor velen, omdat je met gemak je dag kunt herindelen zodra het wat minder weer wordt. Een dagje shoppen in Palma is namelijk zeker geen slecht idee! Dit zijn onze favoriete hotels in Palma de Mallorca:

Beste reistijd Mallorca

Mallorca is een ideaal eiland voor bijna het hele jaar door. Je kunt in het voor- en najaar genieten van een wat rustiger eiland, met mildere temperaturen rond de 20 graden. Natuurlijk kun je zomers hier ook perfect terecht, omdat er genoeg locaties zijn waar je afkoeling kunt vinden. Tot oktober kan je hier ideaal de zon opzoeken. Veel later zouden we niet meer gaan door de toenemende kans op regen. Het is en blijft een eiland, en regen gaat niet echt samen met het eiland leven. Mocht je dit prima kunnen omarmen, dan raden we je aan om wat extra dagen te boeken zodat je zeker weet dat je een paar dagen mooi weer hebt.

verblijven in Mallorca
verblijven Mallorca strand

Verblijven Mallorca aan het strand

Als je naar Mallorca op vakantie gaat, dan is de kans groot dat jij een strandliefhebber bent. Het eiland zit namelijk bomvol met leuke strandjes, pittoreske baaitjes en vrijwel allemaal met kraakhelder water. Een hotel dichtbij het strand is dus zeker geen slecht idee. Dit zijn onze favoriete hotels aan of dichtbij het strand in Mallorca.

Mallorca hotel aan zee

Een verblijf in een hotel aan zee in Mallorca biedt een unieke en onvergetelijke ervaring. De constante ruis van de golven en de verfrissende zeewind creëren een rustgevende sfeer. Vanaf het balkon of de kamer geniet je van adembenemende uitzichten over de azuurblauwe Middellandse Zee, wat bijdraagt aan een gevoel van ontspanning. Het is ten zeerste aan te raden een aantal dagen in 1 van deze hotels te verblijven, puur om echt even tot rust te komen. 

Budget Verblijven Mallorca

Natuurlijk heeft niet iedereen (of wil je simpelweg gewoon niet heel veel geld besteden aan een verblijf) het budget om in de leukste en schattigste verblijven te zitten. Ben jij dus iemand die een centrale locatie, goede service & een prima bed erg kan waarderen voor een erg schappelijke prijs? Dan zijn deze hotels voor jou!

hotels in Mallorca
boutique hotels Mallorca

Boutique Hotels Mallorca

En dan onze favoriete categorie: de boutique hotels. Wie houdt er niet van? Schattige hoekjes, leuke designs en een speels uiterlijk. In Mallorca heb je er genoeg om uit te kiezen. Dit zijn onze favoriete boutique hotels in Mallorca.

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment