Skip links
hotspots in Maastricht

5x Hotspots in Maastricht: Kijk snel!

Niets is zo leuk als het bezoeken van steden in de omgeving, en dan kunnen de hotspots in Maastricht natuurlijk niet ontbreken. In dit artikel nemen we jullie mee naar de 5 leukste hotspots in Maastricht! Van restaurants tot een geweldig hotel. Je vindt hier de highlights!

Maastricht Hotspots Haas op het Vrijthof

1. Haas op het Vrijthof

Een hotel midden in het centrum en ook nog eens met een prachtige kamer. Je zou bijna de stad niet willen verkennen, zo mooi! Wij keken met onze kamer uit op misschien wel de grootste hotspot van Maastricht: het Vrijthof. Wat wil je nog meer? Daarnaast beschikt de kamer over een prachtige badkamer & hebben wij nog nooit zo lekker geslapen in een hotelbed! Perfect als je uitgerust wakker wilt worden.

Locatie: Vrijthof 20, 6211 LD Maastricht, Nederland

P.S. De naam is onlangs veranderd naar Hotel Maison Haas Hustinx.

2. Café Sjiek

Bij Café Sjiek kun je nou eens echt goed eten! Bij mooi weer kun je nog lekker buiten zitten en genieten van het weer, maar ook binnen is de sfeer ontzettend leuk. Wat je hier krijgt? Heerlijk traditionele zuurvlees, zeker een aanrader! Gelukkig staan er ook genoeg andere lekkere dingen op de kaart mocht dit je niet aanspreken. Zorg wel dat je op tijd bent want er is maar beperkt plek.

Locatie: Sint Pieterstraat 13, 6211 JM Maastricht, Nederland

3. De Oude Bisschopsmolen

Ben je nog nooit in Maastricht geweest? Dan moet je hier sowieso even langs. De molen dateert mogelijk uit de 7e eeuw en is daarmee de oudste werkbare molen in Nederland. Let wel op dat het een behoorlijke toeristische trekpleister is. Daarnaast zitten er in de omgeving ook superleuke restaurantjes, zoals Le Fernand.

Locatie: Stenenbrug 3, 6211 HP Maastricht, Nederland

Maastricht Restaurants Eten en Drinken

4. Corner Bakery

Perfect voor een ontbijtje! Het zit ook nog eens op een leuke locatie waar je wederom buiten kunt zitten. Daarnaast ziet het er binnen erg fotogeniek uit! Zorg er wel voor dat je wat ruimte in je maag hebt, want de porties zijn erg groot!

Locatie: Vrijthof 12, 6211 LD Maastricht, Nederland

5. Boekhandel Dominicanen

Of je nou op zoek bent naar een prachtig tafelboek, reisboek of leesboek. Je vindt het hier allemaal! De boekhandel zit in een gotische kerk die stamt uit de 13e eeuw. Je kan ook een aantal verdiepingen omhoog lopen. Zo zie je bepaalde delen van een kerk dichterbij dan ooit. Wij hebben nog nooit zo’n toffe boekhandel gezien. Jij wel? Laat het ons dan vooral weten in de reacties, want als je naar Maastricht gaat moet je deze zeker aan jouw lijstje toevoegen!

Locatie: Stenenbrug 3, 6211 HP Maastricht, Nederland

Ben jij enthousiast geworden over een weekendje Maastricht? Laat het ons dan vooral weten in de comments! Heb je een vraag of wil je meer tips? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment